سنگ ساختماني‌

سنگ ساختماني | سنگ ساختمان

سنگ ساختماني‌

۲۷ بازديد

سنگ ساختماني‌ به انواع مختلفي تقسيم مي‌شود. اما همه آنها بايد داراي خاصيت‌هاي ويژه اي باشند كه بتوان به عنوان سنگ ساختماني‌ از انها استفاده كرد. 

 

از ديگر مزايا و دسته بندي‌هاي سنگ ساختماني‌ به نكات زير مي‌توان اشاره كرد. سنگ ساختماني براساس وزن مخصوص و سنگيني شان به چند دسته مهم تقسيم مي‌شود. سنگين بودن يا سبك بودن وزن مخصوص سنگ ساختماني تاثير زيادي در ميزان استفاده و نوع استفاده آنها دارد.

 

دسته اول سنگ ساختماني‌‌هاي با بيش از 1.8 گرم بر سانتي متر مكعب هستند. سنگ ساختماني با اين وزن مخصوص، سنگين و با چگالي بالا به حساب مي‌آيد.

 

دسته دوم سنگ ساختماني با وزن مخصوص كوچك تر از 1.8 گرم است. اين نوع سنگ ساختمان را نيز سنگ سبك مي‌نامند. وزن مخصوص سنگ ساختماني‌ در بعضي از كاربردها كه قرار است در ساختمان استفاده شود، هزينه حمل و نقل و هزينه‌هاي مشابه تاثير دارد.

 

مقاومت فشاري سنگ ساختماني‌

سنگ‌هاي ساختماني كه فشاري بين 500 تا 1000 مگا پاسكال را تحمل مي‌كنند، سنگ‌هاي سنگين مي‌نامند. و سنگ‌هايي كه مقاومت فشاري آنها بين 4 تا 200 مگا پاسكال است  نيز سبك مي‌نامند.

 

مشكلات سنگ ساختماني‌‌

فساد در سنگ ساختماني‌‌

عامل اصلي فساد در سنگ ساختماني‌‌ اثر نمك‌هاي محلول بر آنها مي‌باشد. آلودگي محيط، يخبندان و پوسيدگي در قطعات فلزي و وجود رگه‌هاي ضعيف و همچنين عمليات اجرايي ضعيف نيز موجب تخريب سنگ ساختماني‌‌مي‌شود.

 

اثر نمك‌هاي محلول بر سنگ ساختماني‌‌

چنانچه رطوبتي كه به همراه خود نمك‌هاي محلول دارد از سطح سنگ ساختماني‌‌تبخير شود مقداري نمك در سطح آن به صورت شوره و لايه‌اي هم در خلل و فرج سنگ ساختماني‌ باقي مي‌گذارد. تداوم دور رطوبت تبخير موجب افزايش حجم بلورها و پوسته شدن سطح سنگ ساختماني‌‌مي‌گردد. لذا سنگ ساختماني‌‌‌هايي كه متخلخل ترند در برابر نمك‌هاي محلول حساس ترند.

 

آلودگي محيط و سنگ ساختماني‌‌

سنگ ساختماني‌‌‌ها داراي كاني كربنات كلسيم به خصوص در برابر محيط‌هاي اسيدي حساس هستند. اكسيد گوگرد در محيط مرطوب و اكسيژن موجود در هوا توليد اسيد سولفوريك مي‌كند كه بر سنگ ساختماني‌‌‌ هاي آهكي اثر مي‌گذارد و توليد سولفات كلسيم مي‌نمايد. سنگ‌هاي آهكي و ماسه سنگ‌هاي آهكي در اين مورد حساس ترند.

 

در مورد سنگ‌هاي آهكي، سولفات كلسيم حاصل شده در سطح، به وسيله آب شسته مي‌شوند. ولي در سطوحي كه قابل شستشو نيستند، سطح به وسيله دوده سياه مي‌شود و مبدل به پوسته‌هاي سخت و برآمدگي‌هايي مي‌شود كه گرد آهكي در اطراف آن وجود دارد.

 

در انواع سنگ‌هاي آهكي منيزيم دار، ايجاد سولفات منيزيم روند فساد را تسريع مي‌كند.

 

در ماسه سنگ‌ها خلل و فرج سنگ ساختمان توسط گچ (سولفات كلسيم) پر مي‌شوند، پوسته‌هاي سخت ايجاد شده اغلب به علت تفاوت انبساط حرارتي فرو مي‌ريزند. ماسه سنگ‌هاي سيليسي گرچه مستقيما بر اثر تهاجم اسيدهاي موجود در هوا آسيب نمي‌بينند ولي سنگ گچ توليد شده توسط سنگ آهك موجب خرابي در آنها مي‌شود كه به علت تبخير حاصل از تبلور در سطح آنها به وجود مي‌آيد.

 

مرمر كه اساسا كربنات كلسيم است مورد هجوم اسيدهاي موجود در هوا قرار مي‌گيرد و سطح صيقلي آن در مرور زمان زبر مي‌شود. ولي به علت بافت متراكم و چگال آن كمتر تحت تاثير عمل تبلور قرار مي‌گيرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد